Lichaamsgerichte therapie

         Individueel

                     Lichaamstherapie / lichaamsgerichte therapie

Ons lichaam heeft een geweldig geheugen. Het bevat alle informatie dat er tijdens ons ganse leven opgeslagen is. Dit is een menselijk gegeven, vandaar dat er in het dagelijks

taalgebruik heel wat voorbeelden over te vinden zijn. B.v. ‘de wereld op je schouders dragen’, ‘een hart van steen’, ‘ je been stijf houden’, ‘ met je rug tegen de muur’,….

Deze informatie is de bron, en wordt als uitgangspunt gebruikt in de lichaamsgerichte therapie. In deze lichaamsgerichte benadering wordt er gewerkt met elw®, bio-energetica, ademhaling, stemgebruik, ontspanningstechnieken, massagetechnieken, focussen, voice-dialoge, dynamische meditatie, ……

In de psychotherapie werkt men pratend, luisterend en in dialoog aan het herstel van de cliënt. Het lichaam krijgt hier weinig aandacht. Wilhelm Reich (leerling van Freud) ontwikkelde in de vorige eeuw als arts en psycho-analyticus een nieuwe diagnose-therapiemethode die zich richt op de lichamelijke expressie van psychische problemen. Het gaat dan over onderdrukte gevoelens, innerlijke conflicten, psychische en lichamelijke verwondingen uit de kindertijd en de jeugd. Al deze kwetsuren worden onbewust ook via het lichaam tot uitdrukking gebracht. Meestal zijn ze herkenbaar als verkramping van de spieren, spierpantsers, niet goed functionerende organen, blokkades allerlei.Kortom als geblokkeerde levensenergieën.

Werken met de mens als een geheel

De kracht van deze therapie ligt in haar holistische visie. Niet alleen het symptoom wordt behandeld, maar de onderliggende oorzaak. Die is te vinden in de hele mens met zijn lichaam, emoties, gedachten en spiritualiteit. Het gaat er over dat niet alleen bepaalde aspecten van iemands leven aan bod komen, maar de totale mens  zelf in al zijn aspecten.

Voor wie?

Als je voelt dat je met jezelf in de knoop zit, dan kan deze vorm van therapie een goede methode voor je zijn. Al doende ga je ontdekken dat, waar je vastloopt, de aanzet tot oplossing van het probleem verborgen zit. De knoop is als het ware eigenlijk je schakelaar; je basis om tot bloei te kunnen komen.

Een belangrijk aspect in je levensloop is het hervinden, hernieuwen of versterken van het contact met je essentie: Jouw essentie, datgene wat werkelijk belangrijk voor je is, je wezenlijke kwaliteiten, doelen en wensen in jouw leven. Ieder mens ontwikkelt in zijn leven (vanaf de kindertijd) echter ook een reeks van diepgewortelde overtuigingen en patronen waarmee hij uiteindelijk in het leven staat. Deze overlevingspatronen( de best mogelijke oplossingen die je toen kon bedenken) zijn vaak ver verwijderd van jouw oorspronkelijk potentieel. Als er teveel verschil is ontstaan tussen je wezenskern en je ontwikkelde persoonlijkheid, kan dit gaan wringen. Dit kan leiden tot zich steeds herhalende conflicten, gevoelens van twijfel, onmacht en onvrede, geweldige stress en zelfs tot een burn-out.                                                                 Het is dan zinvol om op zoek te gaan waar het bij jou wringt, welke gevoelens en ervaringen in je onbewuste nog steeds die sturende rol spelen in jouw leven. De zogenaamde overlevingspatronen, die je ooit zo goed geholpen hebben, blijken nu ook hun nadelen te hebben. Ze zijn de obstakels op je ‘vrije’ levensweg, die je doelen en wensen in de weg staan.

Vanuit bewustwording kan er een veranderingsproces op gang komen dat je kan helpen om    te evolueren naar wat je wezenlijk voldoening schenkt in je leven. 


Een individuele sessie duurt 1h15 ( incl. intro en afsluiting)

Kostprijs bedraagt 55 euro.

Deze vinden plaats in mijn privé praktijk. Afspraak 0468 13 69 40


Individuele begeleiding: getuigenis


Bedankt om met veel geduld

samen met mij op weg te gaan

Stapje voor stapje kom ik

terug dichter bij mezelf

M.Contact: Willy Wuyts 0468 13 69 40 willy.wuyts@goestinginleven.be

Goestinginleven