Lichaamsgerichte therapie

ELW® : Emotioneel LichaamsWerk®


ELW® , wat het met je doet


In het dagelijkse leven zijn we ons meestal niet zo bewust van de signalen die ons lichaam afgeeft. Ons hoofd is een meester in het onderdrukken van deze signalen waardoor we veelal vanuit oude patronen reageren.

Zo gaan we bijvoorbeeld door terwijl we moe zijn, we slikken in wat niet fijn is, of negeren wat ons boos of verdrietig maakt. Veel van onze klachten en problemen worden veroorzaakt doordat we onze gevoelens onderdrukken of er niet naar leven. Zo ontstaat er minder ruimte voor ontspanning en plezier.

Bij ELW® gebruiken we het lichaam als ingangspoort. Door de focus naar het lichaam te brengen kan er veel waardevolle informatie opgedaan worden. In een veilige omgeving wordt veel aandacht geschonken aan bedding en word je gesteund om oude gewoontes stap voor stap los te laten. Er zal meer innerlijke rust ontstaan, zodat je vanuit vrijheid anders op situaties kan gaan reageren. Door ELW® kom je steviger met beide voeten op de grond te staan. Je leert meer op je gevoel te vertrouwen en je komt meer in contact met wie je bent, wat je verlangens zijn en hoe jij je leven vorm wilt geven.


Ontdek de bron in jezelf


Emotioneel LichaamsWerk® is een effectieve manier om je leven helemaal in eigen handen te nemen. Ieder van ons bezit de persoonlijke kracht die daarvoor nodig is. Je kunt die kracht gebruiken om je verlangens te leven, je relaties te verdiepen, en meer kwaliteit in je leven te brengen. Het helpt je ook om soepeler om te gaan met moeilijke situaties en met de frustraties van elke dag.

 


Je gevoel is je kompas


Ons gevoel is het beste kompas dat we hebben.

Emotioneel lichaamsWerk® brengt je weer in contact met de levensbron in jezelf, je natuurlijke aard. Als je op deze gevoelens en waarden vertrouwt en ze integreert als leidraad in je leven, zul je merken dat het leven gemakkelijker wordt. Je wordt vitaler, gezonder, gelukkiger.


 

Laat je energie weer stromen


Gerichte oefeningen brengen je in contact met je lichaamsgevoel. Emoties die je jarenlang blokkeert, sla je op in je spieren en organen. Ieder van ons heeft zo zijn eigen spierpantser ontwikkeld. Door dit te ontspannen kan je energie opnieuw stromen. Emoties die we doorgaans pogen te onderdrukken zoals woede, angst, frustratie, …. komen vrij. Als je die ook durft te doorleven, voel je weer echt wie je werkelijk bent en komt er een kracht vrij die je in staat stelt om een optimale levenskwaliteit te bereiken.


 

Hoe werkt emotioneel lichaamswerk®


Eerste fase: je bewust worden van je lichaam, gevoel, emoties, energie en levenslust.


Je leert dmv lichaamsoefeningen en ademtechnieken bewuster te worden van je eigen lichaam. Je krijgt meer binding met je emoties en leert deze op een meer vervullende manier te uiten.Je herontdekt je eigenheid, je laat oude spanningen los en veel fysieke en emotionele klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.


Tweede fase: keuzes maken over hoe je je leven wilt leven.


Je ontdekt welke kwaliteiten je hebt en hoe je die inhoudt, hoe je jezelf remt.

Je krijgt helderheid in de patronen die je je eigen hebt gemaakt. Je wordt gestimuleerd om nieuw gedrag te oefenen, om je eigen levenshouding te exploreren. Wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik in dit leven?


Derde fase: het realiseren van je eigen levenspad.


Vanuit je herontdekte verlangens geef je, gebruikmakend van je nieuw verworven inzichten, concreet gestalte aan je dagelijks leven.

Je volgt steeds meer de stroom van je leven!


 

www.emotioneellichaamswerk.be


Contact: Willy Wuyts 0468 13 69 40 willy.wuyts@goestinginleven.be

Goestinginleven